مصاحبه کمیته زنان در مهندسی بخش ایران IEEE با دکتر گلناز جوزانی کهن
سوابق اجرایی:
ایشان از دوران کودکی علاقهمند داشتند که به عنوان استاد دانشگاه تهران مشغول به کار بشوند. در جواب به اینکه چرا مهندسی معدن را انتخاب کردند اینگونه توضیح دادند:
باور عموم مردم از این رشته، یک تونل تاریک است که باید در آن کارهای مشقت بار انجام بگیرد که این درست نیست و باید اصلاح شود. در این رشته لزوما نیاز به کار در محیط معدن نیست. میتوان با دادههای جمعآوریشده کار کرد. همچنین امکان فعالیتهای آکادمیک در این رشته زیاد است که به عنوان مثال میتوان به آنالیز مواد معدنی در یک آزمایشگاه تحقیقاتی اشاره کرد.
ایشان دلیل انتخاب این رشته گفتند: هنگام انتخاب رشته کنکور، تمام رشتههای دانشگاههای تهران را انتخاب کردند. پس از قبولی در رشته مهندس معدن، شناخت خاصی از این رشته نداشته، تا ترم 3 حتی دنبال تغییر رشته بودند. اما اولین باری که تصویر یک سنگ را زیر میکروسکوپ دیدند، عاشق این رشته شدند. در نتیجه در این زمینه تا بالاترین مقطعی که میتوان ادامه داد، تحصیل کردند و در حال حاضر از دنبال کردن آن بسیار راضی هستند.
خانم دکتر جوزانی در ادامه در رابطه با چگونگی راه پیدا کردن به کرسی یونسکو توضیح داده از اهمیت کار دواطلبانه به خصوص در زمینه آموزش مهندسی صحبت کردند. همچنین به دانشجویان توصیه کردند در صورت علاقهمندی به این زمینه، میتوانند با سازمانهای مردم نهاد یا انجمنهای علمی به خصوص «انجمن آموزش مهندسی ایران» ارتباط برقرار کنند.
در انتها، توصیهای که ایشان به دانشجویان داشتند، این است که در هر کاری که هستید بهترین بوده، به دانشجویی به عنوان شغل نگاه کنید و سعی کنید تحصیل با کیفیت داشته باشید. توصیه خاصی که به خانمها داشتند این بود که از هر فرصتی برای ارتقا و آموزش خود بهره بگیرید چون با این کار تضمین میشود که نسل بهتری تحویل جامعه میدهید.
مصاحبهکننده: شیوا اسفاری