در کشورهای توسعهیافته، چراغها با ضربه به یک کلید روشن میشوند و تلویزیونها با لمس یک دکمه بیسروصدا میشوند (با توجه به اینکه شما هنوز یکی از آنها را دارید). اما در بیشتر جزایر دورافتاده اندونزی دسترسی به برق، ساده و راحت نیست.
به عنوان مثال، قبل از سال 2018، ژنراتورهای دیزلی فقط چهار ساعت در روز برق را برای ساکنان منطقه برو (Berau) کالیمانتان شرقی (East Kalimantan) تأمین میکردند. در ماه ژوئن، یک سازمان تحت حمایت دولت ریزشبکههای هیبریدی جدید نصب کرد و به ساکنان این امکان را میداد که در تمام طول روز برق داشته باشند. این ریزشبکههای هیبریدی از پنلهای خورشیدی فتوولتائیک (PVs) برای جمعآوری انرژی و باتریهای لیتیوم یونی برای ذخیره آن تشکیل شده بودند.
اما ممکن است راه دیگری برای تأمین نیرو در جزایر دورافتاده وجود داشته باشد، به ویژه پس از بلایای طبیعی: استفاده از قایقها!
محققان دانشگاه نیو ساوت ولز در سیدنی استرالیا (University of New South Wales)، الگوریتمی را ایجاد کردند که به صورت تئوری میتواند قایقهای برقی را به نیروگاههای تجدیدپذیر کوچک تبدیل کند. آنها این الگوریتم را با یک ریزشبکه در آزمایشگاه خود آزمایش کردند، با استفاده از چهار باتری اسیدی 6 ولتی متصل در یک سری 24 ولتی برای قرار گرفتن دریک قایق.
آنها در آزمایش خود دریافتند که این الگوریتم میتواند جریانهای برق را به اندازه کافی قابل اطمینان مدیریت کند تا قایقهای برقی بتوانند پشتیبانی حداکثر بار را از یک شبکه به طور مستقیم پس از یک سفر فراهم کنند.
ادامه مطلب را اینجا مشاهده نمایید.
مترجم: دانیال فرج زاده